Kantarelltoast med bacon

Mums!!

Ingredienser

  • 1 l (ca 300 g) rensade kantareller eller blandsvamp
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 4 msk hackad bladpersilja eller basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 4 skivor formbröd
  • 8 skivor bacon
  • 6 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Skala och finhacka löken. Skär stora svampar i mindre bitar. Hetta upp smöret i en rymlig stekpanna. Fräs svampen på medelstark värme, tills all vätska kokat in. Pudra över mjölet, tillsätt löken och låt den fräsa med ca 1 minut.
    2. Häll i mjölk och grädde, rör om ordentligt och sjud på svag värme ca 5 minuter eller tills stuvningen tjocknat. Rör i örterna och smaka av med salt och peppar.
    3. Rosta brödskivorna lätt. Stek baconet. Lägg bröden på en plåt och fördela 2 baconskivor på varje brödskiva. Klicka på svampstuvningen och toppa med osten. Gratinera i mitten av ugnen 5?7 minuter eller tills de har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saxa 27 september 2013

    Riktigt gott. Denna kommer vi göra fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben