Karamelliserad ananas med citrusglass

Serverar: 4 portioner

En snabb och festlig efterrätt!

Ingredienser

  • 1 ananas, färsk
  • 2 msk smör
  • 3 msk farinsocker
  • Skal av 1 lime
  • Skal av ½ apelsin
  • Skal av ½ citron
  • ½ liter vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Ta fram glassen ur frysen och låt mjukna i ca 15 minuter.
    2. Skär skalet av ananasen och dela den i 6 klyftor. Skär bort stammen och dela klyftorna i grova bitar.
    3. Smält smöret i en stekpanna och lägg i ananasbitarna. Strö över farinsockret och stek tills sockret har smält och blivit som kolasås.
    4. Skölj limen, apelsinen och citronen noga och riv skalet utan att få med det vita. Blanda citrusskalet med glassen.
    5. Servera glassen genast tillsammans med varm eller ljummen ananas.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JennyV 30 januari 2010

    Kombinationen med karamelliserad ananas och citrusglassen var ingen höjdare! Nästa gång blir det med vaniljglass till ananasen i stället!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben