Karamelliserad ananas med jordgubbssås

Serverar: 4 portioner

Enklare och godare efterrätt får du leta efter. Nyttig är den också!

Ingredienser

  • 1 färsk ananas
  • Kokosolja att steka i
  • ½ dl rostade kokosflingor
  • 3 dl färska jordgubbar
  • ½ citron, saften
  • Instruktioner

    1. Skär bort skalet på ananasen. Skär sedan ananasen i klyftor och skär bort den hårda stammen längst in.
    2. Stek ananasklyftorna i lite kokosolja tills de får fint med färg och blir härligt karamelliserade. Lägg över på en tallrik. Strö över de rostade kokosflingorna.
    3. Mixa de färska jordgubbarna tillsammans med citronsaften.
    4. Servera jordgubbssåsen till den stekta ananasen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben