Kardemummaparfait med lingonkolasås
Kall krämig dessert med goda kontraster mellan parfait, söt kolasås, syrliga lingon och färska bär.
Ingredienser
4 ägg
1 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kardemumma
4 dl vispgrädde
Kolasås
1 dl strösocker
1 dl brun farin
4 dl vispgrädde
3 dl lingon
Garnering
300 g färska bär t ex blåbär eller björnbär
Instruktioner
- Vispa ägg, florsocker, vaniljsocker, och kardemumma pösigt.
Vispa grädden och vänd ner i kardemummasmeten. Häll smeten i en avlång form eller rund form som rymmer 2 liter, klädd med plastfolie. Ställ i frysen i ca 4 timmar.
- Smält socker och farin i en kastrull. Häll i lite grädde i taget och koka tills socker och farin lösts upp. Häll i lingonen och rör runt.
- Servera parfaiten med den ljumma såsen ringlad runt och garnera med färska bär.
Liknande recept
Kommentarer (0)