Kardemummaparfait med lingonkolasås

Serverar: 10 portioner

Kall krämig dessert med goda kontraster mellan parfait, söt kolasås, syrliga lingon och färska bär.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 4 dl vispgrädde
  • Kolasås
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl brun farin
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 dl lingon
  • Garnering
  • 300 g färska bär t ex blåbär eller björnbär
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, florsocker, vaniljsocker, och kardemumma pösigt. Vispa grädden och vänd ner i kardemummasmeten. Häll smeten i en avlång form eller rund form som rymmer 2 liter, klädd med plastfolie. Ställ i frysen i ca 4 timmar.
    2. Smält socker och farin i en kastrull. Häll i lite grädde i taget och koka tills socker och farin lösts upp. Häll i lingonen och rör runt.
    3. Servera parfaiten med den ljumma såsen ringlad runt och garnera med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben