Den syrliga rabarbern är en perfekt smak till den lena och milda kardemummaparfaiten.
Det är viktigt att använda hela kardemummakärnor och själv stöta eller mala dem. Med färdigmald blir det inte lika gott.
Ingredienser
3 äggulor
½ dl socker
2 krm nystött kardemumma
2 dl vispgrädde
Rabarberkompott
Ca 300 g rabarber
½ dl vatten
Ca 3/4 dl socker
Instruktioner
Vispa äggulor och socker tills det blir riktigt pösigt. Tillsätt nystött kardemumma. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner den i äggvispet. Häll upp i portionsformar eller i en stor form. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Skiva rabarbern i 2 cm långa bitar. Koka upp dem med vatten och socker, koka några minuter utan lock tills de börjar mjukna. Kyl kompotten.
Låt kardemummaparfaiten temperera en stund i rumstemperatur före servering och servera den tillsammans med rabarberkompotten.