Kanelparfait med lingonkolasås

Serverar: 4 portioner

Lingon i kolasåsen ger en spännande brytning.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 dl vispgrädde
  • Lingonkolasås
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl brun farin
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl lingon (eller 1½ dl rårörda lingon)
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen, florsockret, vaniljsockret och kanelen pösigt. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten. Häll upp parfaiten i en form och ställ i frysen i 4-5 timmar.
    2. Smält strösockret och farinet till kolasåsen i en kastrull. Häll i lite grädde i taget och koka tills sockret och farinet har löst sig. Häll i lingonen och rör runt så att det blandas.
    3. Servera parfaiten med såsen ringlad runt.

    Liknande recept

    4 h 20 min
    3

    Kommentarer (1)

    Suss5 4 april 2009

    Helt suverän efterrätt som jag gjort till jul- eller nyårsfesten i många år. Den söta och varma kolasåsen bryter så bra mot de syrliga lingonen och den kalla parfaiten. Klar 5a!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben