Kanelparfait med stekta äpplen och havregranola

Serverar: 4-6 portioner

God dessert med len parfait, smakrika äpplen och krispig topping. Blir det granola över så är den god att strö över yoghurt med blåbär.

Ingredienser

  • Kanelparfait
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mald kanel
  • Havregranola
  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl kokos
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • Steka äpplen
  • 2 äpplen
  • ½ msk smör
  • 2 msk socker
  • 1 tsk mald kanel
  • Instruktioner

    1. Kanelparfait: Vispa upp grädden. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt i en annan bunke. Blanda ner grädden och kanelen i äggvispet. Häll upp smeten i en form, sätt plastfolie över den och sätt in bunken i frysen i 4-5 timmar.
    2. Havregranola: Sätt ugnen på 185 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Strö ut grynen på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem mitt i ugnen ca 10 minuter.
    3. Stekta äpplen: Kärna ur och skär äpplena i bitar. Stek dem i smöret. Strö över sockret och vänd runt tills bitarna blivit karamelliserade. Strö över kanelen.
    4. Ställ in fyra portionsglas i frysen i minst 10 minuter. Varva sedan parfait, äppelbitar och granola i glasen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben