Kanelparfait med äppelsås

Serverar: 4 portioner

Låter gott eller hur? Den är lättlagad också.

Ingredienser

  • Parfait
  • 2 ägg
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 dl vispgrädde
  • Sås
  • 1 dl vit sirap
  • 1 dl äppeljuicekoncentrat
  • 1 dl vatten
  • 1 äpple
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen, florsockret, vaniljsockret och kanelen pösigt. Vispa grädde och vänd ner den i äggsmeten. Häll i form och ställ i frysen 4-5 timmar
    2. Koka upp sirap, juicen och vattnet till såsen. Skala äpplet ,kärna ur och skär den i mycket små bitar. Blanda bitarna i såsen.
    3. Servera såsen ljumen till kanelparfain. Fördela den på fyra assietter och skär parfain i fyra bitar och lägg på såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    majarant 30 december 2009

    Helt UNDERBAR!! Alla bara älskar den!!

    majarant 30 december 2009

    Helt UNDERBAR!! Alla bara älskar den!!

    majarant 30 december 2009

    Helt UNDERBAR!! Alla bara älskar den!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben