Kyckling med äpple och skinka

Serverar: 4 portioner

Äpplen och rökt skinka ger fin kontrast till kycklingen.

Ingredienser

  • 4 kycklingdelar, ca 1 kg
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 äpplen
  • 75 g rökt skinka eller magert rökt fläsk
  • 1-2 purjolökar
  • Smör
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • Färsk timjan eller persilja
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen i smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg på lock och låt kycklingen eftersteka i 20-25 min.
    2. Kärna under tiden ur äpplena och skär dem i tärningar. Strimla skinka och purjolök. Fräs äpple, skinka och purjolök i smör i en traktörpanna. Häll på grädden. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg över kycklingen utan sky i äppelsåsen och låt puttra ca 5 min. Garnera med färsk timjan eller persilja. Servera med potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben