Kyckling med äpple och skinka
Äpplen och rökt skinka ger fin kontrast till kycklingen.
Ingredienser
4 kycklingdelar, ca 1 kg
Smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 äpplen
75 g rökt skinka eller magert rökt fläsk
1-2 purjolökar
Smör
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
Färsk timjan eller persilja
Instruktioner
- Bryn kycklingen i smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg på lock och låt kycklingen eftersteka i 20-25 min.
- Kärna under tiden ur äpplena och skär dem i tärningar. Strimla skinka och purjolök. Fräs äpple, skinka och purjolök i smör i en traktörpanna. Häll på grädden. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg över kycklingen utan sky i äppelsåsen och låt puttra ca 5 min. Garnera med färsk timjan eller persilja. Servera med potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...