Kardemummaparfait med rabarberkompott

Serverar: 4-6 portioner

Gudomligt god!!

Ingredienser

  • Kardemummaparfait
  • 3 äggulor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 krm kardemumma, nystött
  • 2 dl vispgrädde
  • Rabarberkompott
  • Ca 300 g rabarber
  • 3/4 dl vatten
  • Ca 3/4 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Kardemummaparfait: Vispa äggulor och socker tills det blir riktigt pösigt. Tillsätt nystött kardemumma.
    2. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner den i äggvispet.
    3. Häll upp i portionsformar eller en stor form. Ställ i frys minst 4 timmar.
    4. Rabarberkompott: Skiva rabarern i 2 cm tocka bitar. Koka upp dem med vatten och socker ca 5 min tills de börjar mjukna. Kyl kompotten och servera den tillsammans med uppstjälpt kardemummaparfait.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben