Kardemummarutor

Serverar: 25 portioner

De bör ätas dagsfärska.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 dl socker
  • 50 g margarin eller smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • Garnering
  • 1 - 2 msk pärlsocker
  • 2 msk hackade nötter eller mandel
  • Instruktioner

    Ugn 200° Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och socker i en degbunke. Fördela matfett ovanpå och arbeta ihop allt med maskin eller för hand till en grynig massa. Tillsätt mjölken och rör ihop alltsammans till en lös smet. Bred ut den i en liten smord och bröad långpanna. 20x30 cm. Blanda pärlsocker med nötter eller mandel och strö det ovanpå- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Stjälp upp den på bakgaller med sockergarneringen uppåt. Skär kakan i bitar. Servera dem ljummna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben