Saftiga päron- och kardemummarutor

Serverar: 24 portioner

Saftiga päronrutor med stött kardemumma och hackade sötmandlar. Rutorna är väldigt goda med en klick vispad grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

  • 1 burk konserverade päron, ca 800 g
  • 2 ägg
  • 2 ¾ dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 100 g smör, smält
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl sockerlag (juice från päronburken)
  • Garnering
  • 1-2 tsk kardemummakärnor, stötta
  • 10 sötmandlar, hackade
  • Servering
  • Vispad grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär päronen i smala klyftor och låt dem rinna av i ett durkslag. Häll sockerlagen i ett glas. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl i en skål. Rör ner mjölblandningen, smält smör, mjölk och sockerlag i äggsmeten. Vispa ihop allt till en slät smet.
    3. Häll smeten i en långpanna, ca 26x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Lägg ut päronbitarna på smeten. Strö över nystött kardemumma och hackad sötmandel. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i rutor.
    4. Servera gärna rutorna med en klick vispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben