Mormors goda kardemummarutor
De här rutorna har litet grövre mjöl i smeten - en riktigt bra idé! Receptet var infört i Allers nr 13/11 och inskickat av Ulla Svanbäck, Munsala, Finland.
Ingredienser
150 g smör
3 dl socker
4 ägg
2 dl gräddfil
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk nystött kardemumma
3 dl kärnvetemjöl med fullkorn
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Klä en långpanna, ca 40x30 cm, med bakpapper.
- Smält smöret. Vispa socker och ägg poröst. Blanda äggvispet med smör och gräddfil. Blanda samman alla torra ingredienser och sikta ned i smeten. Blanda noga.
- Bred ut smeten i långpannan och grädda ca 20 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor. Pudra gärna litet florsocker över rutorna vid serveringen.
Liknande recept
Kommentarer (0)