Mormors goda kardemummarutor

Serverar: 20 portioner

De här rutorna har litet grövre mjöl i smeten - en riktigt bra idé! Receptet var infört i Allers nr 13/11 och inskickat av Ulla Svanbäck, Munsala, Finland.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 3 dl kärnvetemjöl med fullkorn
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Klä en långpanna, ca 40x30 cm, med bakpapper.
    2. Smält smöret. Vispa socker och ägg poröst. Blanda äggvispet med smör och gräddfil. Blanda samman alla torra ingredienser och sikta ned i smeten. Blanda noga.
    3. Bred ut smeten i långpannan och grädda ca 20 minuter. Låt kakan svalna och skär i rutor. Pudra gärna litet florsocker över rutorna vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben