Kardemummarutor med hallon

Serverar: 30-36 portioner

Hallon, kardemumma och mandel är en spännande smakkombination! Det går bra att använda frysta hallon till kakan - i så fall osockrade.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 250 g hallon
  • 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner ägg, socker, mjöl, vaniljsocker och kardemumma och blanda till en slät smet.
    3. Bred ut smeten i långpannan och lägg ut bären jämnt på smeten och strö över mandelspån.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben