Karelsk stek

Serverar: 8 portioner

Ett riktigt långkok, som sköter sig själv i ugnen. //

Ingredienser

  • 1 kg av gris
  • 1 kg av nöt (med ben)
  • 1 kg av kalv
  • 2 lökar
  • 2 morötter i bitar
  • salt
  • pepparkorn
  • lagerblad
  • Instruktioner

    Allt kött skärs i i bitar och kan brynas lätt om så önskas. De läggs med ben i en gryta - fläsket överst - häll på vatten så att köttet nästan täcks och tillsätt kryddorna. Löken och morötterna kan läggas i senare. Låt puttra i svag ugnsvärme i 3-5 timmar och ös med vätska vid behov. Steken serveras med spadet till potatis. Kålrotslåda, lingonsylt och saltgurka passar bra som tillägg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lisacattis 17 december 2009

    Underbart god gryta! Den går snabbare på spisen och blir lika god. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben