Stek ris med kött

Serverar: 1 portioner

Stek ris med kött

Ingredienser

  • 150 g kött skuret i ca 2 breda strimlor
  • 300 g kokt ris
  • ½ rödlök hackad
  • 1 klyfta vitlök hackad
  • 1 röd chili hackad
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk ostronsås
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 1 msk matolja
  • Instruktioner

    Värm upp en stekpanna med oljan, vitlöken och chili. Lägg ner köttet, rödlöken och stek dem ett par minuter. Tillsätt kokt ris, sojan, ostronsåsen, sockret och stek dem på medelhög värm ca 5 minuter. Smaka av och balansera vid behov med salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PiNkKiLLeR 19 maj 2014

    Vad för kött ska det vara?

    Relaterade Artiklar

    Panerade kalvkotletter med kall senapssås och marinerad blomkål
    Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral sma...

    Kycklingfilé med cashewnötter
    Kycklingfilén lagas i en wok och har en läcker smak av ingefära, ch...

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben