Ris med kött och russin (Riso con carne e uvetta)

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mario skickade mig detta recept på en mycket god och lätt rätt. Vi provade den nu i helgen, det blev tummen upp från familjen.

Ingredienser

  • 400 g små grytbitar av oxe
  • ½ lök
  • 1 morot
  • 2 oxbuljongtärningar
  • 300 g avorioris
  • 1 hackad stor lök
  • 100 g russin
  • 1 ½-2 dl vitt vin
  • 1 l ox- och grönsaksbuljong
  • 50 g hackade pistaschenötter
  • 50 g hackad skållad skalad mandel
  • ½ g saffran
  • 1 msk curry
  • ½-1 dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl hackad persilja till dekoration
  • Instruktioner

    1. Lägg grytbitarna i en kastrull med ½ lök och 1 morot delad på fyra och två oxbuljongtärningar, häll på vatten så det knappt täcker och låt det koka i ca 1 tim. När det är klart ta upp köttet och sila buljongen, tillsätt mera vatten så att det blir 1 liter, tillsätt ev. mer buljongtärning, håll den varm.
    2. I en tjockbottnad kastrull häller man i ca ½ dl olivolja, fräs löken, den får inte ta färg, lägg i riset rör hela tiden till riset blir genomskinlig och har sugit upp oljan, häll på vinet fortsätt röra tills vinet nästan har försvunnit. Lägg i curry, nötter, russin och saffran, låt det fräsa en stund, tillsätt buljongen i omgångar, smaka av med salt och peppar. När riset kokat i ca 15 minuter, lägger man i köttet så att den får koka ihop med riset, låt koka tills riset känns klar, ” al dente” Strö persilja på och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben