Karelsk stek( Karjalan paisti )

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

En god gryta som sköter sig själv i ugnen...perfekt helgmat

Ingredienser

  • 700 g färdig köttblandning för karelsk stek
  • (eller ca 350 gram av vardera nöt och fläsk)
  • 2 klyftade lökar
  • 1 morot skuren i bitar
  • 2 lagerblad
  • 6 kryddpepparkorn
  • 2–3 tsk salt
  • Kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Skala lökarna och skär dem i klyftor. Tvätta, skala och skär moroten i bitar . Varva kött, lök, morot och kryddor i en ugnsfast gryta.
    2. Häll så mycket kokande vatten i formen att köttet nätt och jämnt täcks.
    3. Tillred i ugn i 225 grader ca en halv timme utan lock, lägg sedan locket på grytan.
    4. Ställ ugnsvärmen på 150 grader och tillred ytterligare 2–3 timmar,ös med mer väska om det behövs. Köttet är klart när det "trillar" isär.
    5. Servera med kokt potatis.lingonsylt och saltgurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben