Karelska piroger

Serverar: 4 portioner

Karelska piroger

Ingredienser

  • 4 portioner risgrynsgröt
  • 4 hårdkokta ägg
  • Deg
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl rågmjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • För doppning efter gräddning
  • 2 dl vatten
  • 2 msk margarin
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vatten, salt och mjöl knådas till en seg deg. Degen delas i cirka 14 lika stora bollar som kavlas ut till tunna runda eller avlånga kakor.
    3. Flytta kakorna till en plåt med bakplåtspapper. Bred ut risgrynsgröt i mitten på kakorna. Vik upp kanterna runt om och rynka ihop kanterna med fingertopparna. Gräddas mitt i ugnen i 10 minuter.
    4. Direkt efter gräddningen doppas pirogerna hastigt i det kokande doppningsbadet.
    5. Servera pirogerna varma och bred på en blandning av hackat hårdkokt ägg + margarin + salt.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben