Karinas smarriga köttfärspaj

Serverar: 4 portioner

Denna paj komponerade jag ihop i veckan, med hjälp av några olika recept och idéer och jag tyckte den blev god!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 ½ msk vatten
  • Köttfärssås
  • ½ gul lök
  • ½ röd lök
  • Ca 150-200 g blandfärs
  • ½ röd paprika
  • ½ burk krossade tomater, 400 g
  • 1 msk tomatpuré
  • ½-1 tsk sambal olek
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Paprikakrydda
  • Chilipeppar
  • Creme fraiche-sås
  • 2 dl creme fraiche
  • 2-3 msk tacosås mild
  • Paprikakrydda
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Övrigt
  • 1 tomat
  • ½ gul lök
  • Ca 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter. Gör under tiden köttfärssåsen. Skala och hacka gul och röd lök och stek i ca 5 minuter. Tillsätt blandfärsen och låt den bli genomstekt och grynig. Tillsätt sedan paprikan skuren i små tärningar, krossade tomater, tomatpuré, sambal olek och vitlök. Krydda efter smak och låt köttfärssåsen koka på svag värme i några minuter.
    2. Tag pajdegen från kylen och tryck ut den i en pajform och förgrädda i 5 minuter på 225 grader.
    3. Lägg tomatskivor i botten på det förgräddade pajskalet och häll sedan på köttfärssåsen. Lägg sedan lite lökringar uppe på köttfärssåsen. Blanda ihop ingredienserna till creme fraiche-såsen som kryddas efter smak beroende på om man vill ha mild eller kryddigare smak. Häll såsen över pajen och strö slutligen på riven ost. Grädda pajen ca 20-25 minuter i 200 grader ugn. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2
    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben