Karros GI curry-fisk

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabblagad vardagsmiddag

Ingredienser

  • 1 fiskblock à 400 g (jag använder KRAV-märkt torskfilé från Garant, finns att köpa på t.ex. Willys)
  • 1 liten purjolök
  • 1 gul lök
  • 1-2 röda paprikor (1 stor eller 2 små)
  • 2 msk curry
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ fisk- eller grönsaksbuljongtärning (beroende på vad man har hemma)
  • 1 stor burk creme fraiche (jag använder original men lätt går säkert också bra)
  • Instruktioner

    Halvtina fisken i micro eller under vattenkranen. Skär grönsakerna i bitar och fräs dem i lite olja i en stor stekpanna. Strö över curry och låt detta fräsa med någon minut. Tillsätt övriga ingredienser. Låt såsen puttra några minuter och tillsätt därefter torskfilén skuren i kuber. Småkoka 5-10 minuter. Servera med fullkornsbulgur om du äter GI, med vanligt ris om du inte bryr dig om kolhydraterna!

    Liknande recept

    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben