Kassler är bra sommarmat - hållbar, ganska billig och dryg och lätt att variera. Stek eller grilla den i skivor och servera med en sås, smaksatt med senap och rödlök för en pikant smak.
Ingredienser
500 g benfri kassler
1 msk smör eller margarin
1 krm svartpeppar
Sås
2 dl gräddfil
2 msk stark fransk senap
2 msk riven rödlök
2 msk finhackad persilja
1 dl finhackad färsk gurka
Instruktioner
- Skär kasslern i tunna, jämna skivor.
- Gör såsen: Blanda gräddfil försiktigt med senap, rödlök och persilja. Låt den stå kallt en stund.
- Bräck hastigt upp kasslerskivorna i litet matfett i en stekpanna. Krydda med svartpeppar och lägg upp dem på varmt fat.
- Tillsätt gurkan till såsen. Häll den över kasslerskivorna eller servera den i skål till rätten. Servera med kokt potatis, ris eller pasta, en sallad och bröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)