Kassler i god sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Kassler är bra sommarmat - hållbar, ganska billig och dryg och lätt att variera. Stek eller grilla den i skivor och servera med en sås, smaksatt med senap och rödlök för en pikant smak.

Ingredienser

  • 500 g benfri kassler
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm svartpeppar
  • Sås
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk stark fransk senap
  • 2 msk riven rödlök
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 dl finhackad färsk gurka
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i tunna, jämna skivor.
    2. Gör såsen: Blanda gräddfil försiktigt med senap, rödlök och persilja. Låt den stå kallt en stund.
    3. Bräck hastigt upp kasslerskivorna i litet matfett i en stekpanna. Krydda med svartpeppar och lägg upp dem på varmt fat.
    4. Tillsätt gurkan till såsen. Häll den över kasslerskivorna eller servera den i skål till rätten. Servera med kokt potatis, ris eller pasta, en sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben