Kassler och potatisgratäng med ägg
Serverar:
6 portioner
Tid:
1 timme 30 minuter
Allt i samma form.
Ingredienser
500 g kassler
1 purjolök
3 morötter
1 kg potatis
4 hårdkokta ägg
5 dl grädde
Salt
Peppar
Instruktioner
Skär kasslern i små tärningar eller stavar. Skiva potatisen, morötterna och purjolöken tunt i en matberedare.
Lägg allt i en form, lägg i de kokta och skivade äggen. Salta och peppra. (Börja och sluta med potatisblandningen, kasslern och äggen i mitten)
Häll över grädden och gratinera i mitten av ugnen på 225 grader i ca 50-60 minuter eller till potatisen känns mjuk och rätten har fått fin färg.
Servera med en sallad.
Liknande recept
Potatisgratäng med kassler, morötter och lök
4.8
6
4
Nyttig kassler med potatisgratäng
5
1
Potatisgratäng med kassler
1 h 30 min
4
Pastasås med blomkål och kassler
4.5
8 min
2
2
skinka/kassler/korv och potatislåda
4.2
1 h 20 min
2-4
7
Potatisgratäng den lättaste
4
4
2
Ägg med tomater och feta
20 min
1
Svartvinbärsmarinerad kassler
3.5
4
Kassler med pepparrot
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!