Kassler och potatisgratäng med ägg

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Allt i samma form.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 1 purjolök
  • 3 morötter
  • 1 kg potatis
  • 4 hårdkokta ägg
  • 5 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i små tärningar eller stavar. Skiva potatisen, morötterna och purjolöken tunt i en matberedare.
    2. Lägg allt i en form, lägg i de kokta och skivade äggen. Salta och peppra. (Börja och sluta med potatisblandningen, kasslern och äggen i mitten)
    3. Häll över grädden och gratinera i mitten av ugnen på 225 grader i ca 50-60 minuter eller till potatisen känns mjuk och rätten har fått fin färg.
    4. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben