Kassler på spenatbädd med ädelost

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Den här hör till mina absoluta favoriter - många tycker om den fast de inte är förtjusta i ädelost. Lättlagad och festlig.

Ingredienser

  • 1 paket bladspenat (eller motsvarande mängd färsk)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g kassler
  • 74 g ädelost
  • 1 brk creme fraiche (gärna lätt)
  • Instruktioner

    Tina och torka bladspenaten eller skölj den färska. Bred ut den i en smord, ugnssäker form. Pressa en vitlöksklyfta över spenaten. Skiva kasslern tunt och lägg den på spenaten. Smula ädelosten i en kastrull och koka den tillsammans med creme fraiche till en slät sås. Häll såsen över kasslern. Gräddas i 250 grader ca 15 min. Servera med (jasmin)ris och en god grönsak efter smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    festmaten 6 juli 2008

    Tack för att du bjöd oss på en god middag! T.o.m min man som inte är den största vännen av kassler sa " detta var jättegott"! Jag missade att ost o creme fraiche skulle kokas i gryta, jag bara mosade osten o rörde ihop det. Använde Castello Blue, den osten är kanon! Hälsningar Ingrid

    Molgan 15 juni 2010

    Har blivit en åtekommande rätt här hemma. Tack för ditt recept. Mvh Molgan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben