Kassler, spenat och grönmögelostgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Festlig och god gratäng som är mycket snabb och enkel att göra!

Ingredienser

  • 600 g kassler
  • Ca 500 g fryst spenat
  • 2 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl sherry
  • ½ köttbuljong
  • 100 g grönmögelost
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Tina och krama ur spenaten och fräs den i smör. Lägg spenaten i en ugnsfast form. Skiva kasslern i knappt 1 cm tjocka skivor och lägg ovanpå spenaten. Vispa samman grädden, crème fraiche, sherry och buljong och koka upp. Rör ner grönmögelosten och smaksätt med sojan. När osten smält häll såsen över kasslern. Gratinera på 225 grader i 15-20 minuter. Garnera med persilja.
    2. Servera med ris och en god sallad.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (1)

    ec_jc 18 juni 2009

    detta är underbart gott! spara detta recept :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben