Kasslergratäng med senap

Serverar: 4 portioner

Kasslergratäng med senap och broccoli, chilisås, vitlök.

Ingredienser

  • 600 g kassler
  • 400 g färska broccolibuketter
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk senap
  • 2 msk chilisås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl smakrik riven ost
  • Smör till formen
  • Pasta
  • Instruktioner

    1. Skiva kasslern. Förväll broccolin och lägg den i en smord ugnsfast form tillsammans med kasslerskivorna.
    2. Vispa grädden och rör i senapen, chilisåsen och den pressade vitlöken. Klicka det över kasslern och strö över osten. Gratinera i 225 grader i 20 minuter och servera med pasta och en fräsch tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    malisg 16 juli 2008

    super gott

    gogo 7 juni 2009

    Prövade detta recept igår till middag. Personligen tyckte jag att det behövdes lite mer smak, tillsatte 2 vitlöksklyfor istället för 1 som i receptet. Kryddade även med både svart och vitpeppar, men vi kunde gärna ha tagit lite mer kryddor eftersom det blev lite väl tamt i smaken. Receptet är dock lättlagat och enkelt och går väldigt snabbt att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben