Kasslerlåda

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Kasslerlåda med ananas!

Ingredienser

  • 1 kg kassler
  • 350 g ananas i juice
  • 3 dl grädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 2 tsk matolja
  • Margarin
  • 300 g gratängost
  • 1 krm grillkrydda
  • 1 krm vitlökspulver
  • Tillbehör
  • Ris
  • Grönsaker t ex gurka, paprika och majs
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225 grader.
    2. Gör så här: Smöra en ugnsfast form med margarin. Skiva upp kasslern i ca centermeter tjocka skivor. Öppna burkarna med ananasen och ta upp skivorna lägg upp dom på en litet fat. Blanda oljan, juicen från ananasen, mjölken, salt peppar vitlökspulvret och grädden i en skål. ( Gräddblandning ) Lägg vartannat lager kassler och ananas i ugnsformen. Häll över gräddblandningen. Blanda osten och grillkryddan. Strö över osten på kasslern och ananasen. Ställ in formen i ugnen i ca 45 minuter.
    3. Servering: Serveras med kokt ris och grönsaker t ex gurka, paprika och majs

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben