Kasslerlåda med ananas

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

En god familjemiddag som kan göras i förväg och gratineras när det är matdags.

Ingredienser

  • Ca 300 g gnocchi, pastasnäckor eller annan pasta
  • 1 italiensk örtbuljongtärning ( jag tog vanlig)
  • 1 purjolök
  • 1 burk ananas i bit
  • 500 g kassler
  • 2 dl cremé fraiche
  • 21/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1/2 dl rött vin (Kan bytas ut mot kalvfond och vatten)
  • 2 tsk citronpeppar
  • Ca 21/2 dl god ost, riven
  • 3-4 tomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan med salt och buljontärningen. Låt rinna av. Ansa och strimla purjolöken. Låt ananasen rinna av. Strimla eller tärna kasslern. Blanda cremé fraichen, grädden, chilisåsen, vinet och citronpepparn.
    2. Varva pastan, purjolöken, ananasen och kasslern i en hög ugnsfast form och strö osten över. Häll på såsen och gratinera 20-25 minuter.
    3. Skär tomaterna i klyftor och lägg på när 6-7 minuter återstår i ugnen. Strö lite persilja över och servera med sallad och bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben