Kebab eller gyros till pitabrödet

Serverar: 4 portioner

Bra recept

Ingredienser

  • 500 g skiva skinkstek, biff, kalkonfilé eller kycklingfiléer
  • 1 dl mörk söt soja som ketjap manis
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • 1 msk mald spiskummin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk citronsaft
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader (du kan också grilla spetten). Skär köttet i tunna skivor. Blanda med restan av ingredienserna och låt stå och marinera. Träd upp på spätt och lägg på galler i ugnsbleck. Stek i 40 – 50 minuter. Ta ut och låt kebabköttet vila. Lägg upp köttet på en skärbräda och skär av köttet. Lägg tillbaka i pannan och vänd runt i stekskyn. Smaka av med salt, svartpeppar samt citron.

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (1)

    absolutfru 5 oktober 2008

    Mycket god Gyros!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben