Jättegod fyllning i pitabröd eller på pizza.
Ingredienser
500 g köttfärs
1/2 tsk salt
4 pressade vitlksklyftor
1 köttbuljongtärning
3/4 dl hett vatten
Instruktioner
- Blanda färsen med salt, pressad vitlök och buljongtärning som lösts upp i hett vatten.
Rör till en jämn smet.
Riv av två bitar bakplåtspapper och lägg ca 1 msk färs emellan dem. Platta och kavla ut 2 mm tunt och dra sedan försiktigt av det ena pappret.
Hetta upp en stekpanna och smörstek den tunna färsen, fortfarande med pappret sittande på baksidan. Vid stekningen kommer pappret att släppa.
- Strimla kebaben, och använd som fyllning i pitabröd.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...