Kebab på svenska

Serverar: 4 portioner

Jättegod fyllning i pitabröd eller på pizza.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 4 pressade vitlksklyftor
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3/4 dl hett vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med salt, pressad vitlök och buljongtärning som lösts upp i hett vatten. Rör till en jämn smet. Riv av två bitar bakplåtspapper och lägg ca 1 msk färs emellan dem. Platta och kavla ut 2 mm tunt och dra sedan försiktigt av det ena pappret. Hetta upp en stekpanna och smörstek den tunna färsen, fortfarande med pappret sittande på baksidan. Vid stekningen kommer pappret att släppa.
    2. Strimla kebaben, och använd som fyllning i pitabröd.

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben