Kebabspett
Serverar:
4 portioner
Tid:
30 minuter
MMMMMMMM perfekt fredags mys!!!
Ingredienser
400 g nötfärs
1 msk kebabkrydda Santa Maria
1 msk lökpulver
½ dl matyoghurt
1 ägg
4 krm salt
Ca 1 msk olja
Grillspett
Sås
1 1/2 dl matyoghurt el. minifraiche
2 msk chilisås
1 msk kebabkrydda
Instruktioner
Ugn:225 grader.
Blanda samtliga ingredienser (utan olja) till en smidig smet.
Forma avlånga köttbullar (8 st), lägg i ugnsfast form. Låt stå 10 min i ugn , vänd och låt stå ytterligare 10 min.
Jag brukar stoppa in pommes samtidigt så allt är klart samtidigt om man nu vill ha det till.
Blanda under tiden ihop såsen.
Servera med en god sallad och pommes.
Liknande recept
Kebabspett
30 min
6-8
Ingas kebabspett
3
20 min
4
1
Kebab med ört- och vitlökssås
4
1
Shish kebab
2
Kebabspett på svenskt sätt med svenskhare & skogens guld
3-4
Kebabspett
15 min
4-6
Kebabspett
25 min
4
Kebabspett på quinoabädd
4.5
35 min
2
2
Kryddiga kebabspett med bönor och couscous
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!