Kryddiga kebabspett med bönor och couscous

Serverar: 4 portioner

Goda smaker som de flesta gillar! Välj gärna två olika kryddningar, en mildare och en starkare

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 2 ägg
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk färsk mynta eller timjan, finhackad
  • 1 msk spiskummin
  • 2 dl lätt crème fraiche Mexican-Chili
  • 1 klick smör
  • Salt
  • Peppar
  • 4 portioner couscous
  • 1 burk röda kidneybönor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Blanda färsen med ägg, vitlök och kryddor. Tillsätt 2 msk mini fraiche och arbeta färsen smidig. Forma färsen till avlånga korvar.
    3. Bryn dem runt om och stek sedan färdigt i ugn, ca 10 minuter.
    4. Koka couscous enligt anvisning på paketet. Skölj bönorna och blanda ner.
    5. Trä gärna träspett genom "korvarna".
    6. Servera med crème fraiche, couscousröra och
    7. Tips! Sockerärtor och chili smakar väldigt bra att servera till denna rätt.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben