Kebabspett på svenskt sätt med svenskhare & skogens guld

Serverar: 3-4 portioner

Ingredienser

  • 4 harsadlar eller 8 harfiléer
  • 8 träspett
  • Torkad timjan
  • Vitpeppar, grovmalen
  • 10 små buketter romanesco (en blomkåls-broccolimutation; finns fryst färsk
  • 10 st vaxbönor
  • färska kantareller
  • 3 msk torkade nypon, som blötlagts i en halvtimme, eller motsvarande mängd inlagda; nyponpuré kan också användas
  • 3 dl kalvsky
  • 2 dl torr sherry
  • 0.5 dl sherryvinäger
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk krossad kryddpeppar
  • 2 msk grovmalen vitpeppar
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten en kort stund (ca 3-4 minuter), så de fortfarande är spänstiga och har färg. Häll av vattnet och kyl ner grönsakerna. Väl putsad harfilé träs upp på spetten och torrkryddas med smulad, torkad timjan och grovmalen vitpeppar.
    2. Och nu börjar vi göra såsen: Fräs finskuren schalottenlök i smör. Tillsätt kryddorna, skyn, sherry, vinäger och koka ihop. Smaka av med litet salt och blanka gärna av med lite smör. Tillsätt på slutet nyponen (hackad alt hel) eller nyponpuré. Stek harfiléerna rosa i smör och fräs samtidigt i en annan stekpanna eller sauteuse kantarellerna och grönsakerna i smör. Salta och peppra svampen-och-grönsaksröran. Servera spetten på tallrik på en bädd av svamp och grönsaker. Såsen ringlas runt om. Eventuellt kan man servera kokt potatis eller potatispuré som tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben