Kebabspett på quinoabädd

Serverar: 2 portioner

Tid: 35 minuter

Blev bjuden på detta av en väninna och det var supergott. Har gjort denna rätt många gånger sedan dess. Gillar man inte quinoa kan man byta ut detta mot ris.

Ingredienser

  • 1 dl quinoa
  • Salt, efter smak
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • Kebabspett
  • 250 g köttfärs, gärna blandfärs
  • 1 schalottenlök
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • ½ krm koriander
  • ½ tsk spiskummin
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ dl mjölk
  • Smör till stekningen
  • Sås
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk hackad mynta
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • Italiensk salladskrydda, efter smak
  • Instruktioner

    1. Börja med att röra samman alla ingredienserna till såsen.
    2. Skala och finhacka löken och arbeta samman den med övriga ingredienserna till en smidig färs. Forma avlånga biffar och stek dem gyllene runtom i lite smör. Sänk värmen och låt dem eftersteka på svag värme under lock i cirka 3-4 minuter.
    3. Under tiden kebabbiffarna steker så koka quinoan enligt beskrivning på paketet. Kärna ur och tärna paprikorna och fräs dem i lite smör. Rör ner paprikan i quinoan strax innan quinoan är färdigkokt.
    4. När kebabbiffarna är färdiga så trä upp dem på spett och bjud sås och kokt quinoa med paprika till. Smaklig spis!
    5. Tips! Vill man så kan man till ombyte byta ut quinoan mot ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lennart_58 7 augusti 2009

    Gillar man inte quinoa, klart jag gör, ger dig en fullpoängare för att visa det. lennart.

    Gabitta 19 september 2009

    Det här måste jag testa, har börjat mitt nya sunda liv med Gi. Skriver kommentar när jag testat

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben