Kebabspett med majs- och tomatröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Naturligtvis funkar spetten för sig och röran för sig också. Men tillsammans blir de väldigt bra. Servera gärna med bulgur eller ris.

Ingredienser

  • 500 g mager nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • 4-8 grillspett
  • Majsröra
  • 2 dl majskorn
  • 2 tomater, grovt hackade
  • 1/2 röd lök, finhackad
  • 0.5 st finhackad chilifrukt
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med kebaben: blanda färs, ägg, kanel, spiskummin, rosmarin, vitlök, citronskal, salt och peppar.
    2. Forma 4 stora eller 8 mindre kebaber. Trä på grillspetten. Grilla spetten (pensla i så fall med lite olja) eller stek dem i en stekpanna ett par minuter på varje sida.
    3. Majsröran: blanda majs, tomat, rödlök, chilifrukt, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
    4. Servera kebaben med majsröra och kokt ris eller bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben