Köttfärsspett med bakad potatis och tomatröra

Serverar: 4 portioner

"Allt i ett" på ett annorlunda - men väldigt gott sätt.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • ½ dl finhackad lök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • 4 grillspett, blötlagda
  • 2-4 bakpotatisar
  • Vitlökssmör
  • Tomatröra
  • 2 tomater i små tärningar
  • ½ dl finhackad lök
  • 1 msk chilisås
  • 1 krm socker
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Bakad potatis: Dela bakpotatisarna på längden och sätt in dem i ugnen på 200 graders ugnsvärme och baka den tills dem är mjuka, ca 30-40 minuter.
    3. Tomatröra: Hetta upp olja i en stekpanna och fräs finhackade tomater och lök snabbt. Tillsätt chilisås och socker och smaka av med salt och peppar.
    4. Köttfärsspett: Blanda färs, ½ dl finhackad lök, salt, peppar och persilja. Forma 4 avlånga, ca 3 cm breda, biffar och trä upp dem på grillspetten. Grilla spetten 5-10 minuter i ugnen eller på grillen. Lägg spetten på potatishalvorna och servera med tomatröra, sallad och vitlökssmör till potatisen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben