310 kalorier per portion. På gatorna i Marocko, Tunisien och Algeriet serveras dessa aromrika grillspett varma i pitabröd, överströdda med salt och spiskummin. Servera gärna med yoghurt.
Ingredienser
400 g mager lammfärs, 12 %
En liten knippa persilja, hackad
En liten knippa koriander, hackad
1 gul lök
½ tsk mald kryddpeppar
1 krm cayennepeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
Salt
Peppar
4 pitabröd, á 65 g
Instruktioner
Skala och finhacka löken. Blanda färsen med örter, lök, kryddor salt och peppar. Forma färsen med fuktade händer till ca 10 cm långa smala rullar runt grillspett av trä eller metall.
Låt dem ligga i kylskåp, gärna upp till 1 timme.
Värm ugnsgrillen eller utegrill. Lägg grillspetten på aluminiumfolie i en långpanna för ugnsgrillning eller på grillgallret för utegrillning.
Grilla dem tills de har fin färg och är genomstekta, 8-10 minuter. Vänd dem ett par gånger under tiden.
Värm pitabröden. Dra av färsen från spetten och lägg in dem i bröden.