Kerstins blåbärspaj

Serverar: 6-8 portioner

Blåbärspaj med lite mandelsmak.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bittermandelolja
  • 1 msk socker
  • Ca ½ dl vatten
  • Fyllning
  • 50 g smält smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 200 g grovriven mandelmassa
  • Ca 1 l blåbär (gärna frysta)
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smör, mjöl och socker i matberedare. Blanda i vatten och bittermandelolja.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm ut degen i en pajform och ställ den i frysen under tiden ugnen blir varm. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
    3. Smält smöret till fyllningen och tillsätt socker, ägg, mandelmassa och blåbär och rör om. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda i ytterligare ca 45 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8
    4.7
    30 min
    6
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben