Kerstins tacotårta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smaskig tacoanrättning där man varvar tortillabröd, köttfärsröra och en färdig ostsås.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 påse Taco seasoning mix (40 g)
  • ca 1 dl vatten
  • 1 pkt stora tortillabröd ( ca 400 g)
  • 1 pkt färdig ostsås från kyldisken (ca 2,5 dl)
  • Smör till formen
  • 1 liten påse tortillachips eller nachos ca 100 g
  • Riven ost (ca 2 dl)
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala och hacka löken. Fräs lök och köttfärs grynigt. Tillsätt krossade tomater, kryddmixen och vatten. Koka ihop lite.
    2. Smörj en pajform lätt. Lägg ut första tortillabrödet i formen. Lägg sedan ett relativt tunt lager köttfärsröra och ca 1/2 dl ostsås på innan man lägger nästa bröd o s v. Avsluta med ett tortillabröd. Har man då en slatt ostsås kvar kan man smeta den uppepå innan man lägger ut ett lager tortillachips på toppen och därefter riven ost. Grädda mitt i ugnen 200 grader i cirka 10-15 minuter då toppen fått fin färg.
    3. Servera med vanliga tacotillbehör typ sallad, gurka, tomat, majs, vitlökssås och röd tacosås.

    Liknande recept

    5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben