Kesellakaka

Gammalt recept som jag sparat länge.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 175 g smör
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 dl socker
  • 3 ägg
  • 500 gram kesella
  • Rivet skal av en citron
  • 1,5 dl hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. 1 form, 24 cm diameter
    2. Hacka samman ingredienserna i en matberedare eller för hand. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 min.
    3. Vispa ägg och socker påsigt och rör ner resterande ingredienser.
    4. Kavla ut 3/4 av degen och klä en form med löstagbar botten. Kavla ut resterande deg till en avlång platta och sporra ut remsor till ett rutmönster.
    5. Häll i fyllningen och lägg på remsorna.
    6. Grädda i 200 grader i 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Carro2 9 januari 2009

    Jag tog hälften Keso och hälften Kesella. Jättegott!! Istället för nötter kan man lägga i några romindränkta russin. En riktig höjdare!!

    Maahl 10 januari 2009

    Jag tog 250 gram kesella och 200 gram philadelphia light ost, det blev bra det med. Jag hade i lite vaniljsocker också. Nästa gång ska jag prova med russin i istället eftersom min sambo reagerade på hasselnötterna, han brukar tåla tillagade nötter men dom här blev visst inte tillräckligt tillagade.

    clonesse 10 mars 2009

    Gjorde kakan utan nötter (pga allergi), men kan tänka mig lite mandel och bittermandel kanske.Kakan vart mycket god och många gillade den. En av tonåringarna tyckte den var himmelsk! Undrar om man skulle haft Kesella Gourmet istället för mager som jag använde??

    lotta2 30 juli 2009

    Hej! Detta var en kaka som blev mkt omtyckt, bytte ut kesellan mot 2,5dl cream fraiche+250gr keso.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben