Kesellakaka

Serverar: 10 portioner

Det här kan inte vara annat än gott och krämigt.

Ingredienser

  • Kaka
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl florsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 250 g Kesella gourmet
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 msk färskpressad apelsinsaft
  • 50 g syltat apelsinskal
  • 50 g hackad mandel
  • 50 g hackade gröna cocktailbär
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk maizena
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Blanda vetemjöl, salt, florsocker, rivet citronskal, smör och ägg i en matberedare. Kör ihop till en deg. Tryck ut 2/3 av degen i en kakform med löstagbar botten, diameter ca 24 cm. Forma resten av degen till långa, 1/2 cm tjocka remsor som tillsammans med pajformen ställs in i kylen ca 30 minuter.
    3. Under tiden vispas ägg och socker pösigt. Blanda ned Kesella gourmet, rivet apelsinskal, apelsinsaft, syltat apelsinskal, mandel, cocktailbär, vaniljsocker och maizena. Häll allt i den degklädda formen. Lägg remsorna ovanpå i rutmönster eller ränder.
    4. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben