Kesellakaka med makroner och blandade bär

Serverar: 4 portioner

Lätta mandelmakroner, en kräm som smälter på tungan och söta bär blir garanterat en lyckad dessert.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 300 g skalade, malda mandlar
  • 7 droppar bittermandelolja
  • 300 g socker
  • 1 ½ dl lättkesella
  • 50 g mascarpone
  • 2 tsk hallonbrännvin
  • 4 msk agavesaft
  • 300 g färska bär tex. jordgubbar, hallon, björnbär
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa ner mandel, mandelolja och socker i äggvitorna.
    2. Forma 12 valnötsstora kulor av massan, platta till dem lite, lägg över dem på en plåt täckt med bakpapper. Lämna avstånd emellan för makronerna kommer att flyta ut under gräddningen.
    3. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 25 minuter. Ta ut dem, lägg över dem på ett galler och låt svalna.
    4. Rör under tiden ihop kesella med mascarpone, hallonbrännvin och agavesaft. Häll bären i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Strö florsocker på bären och låt saften dra.
    5. Lägg kesellakräm mellan 3 makroner, sätt en krämklick på toppen.
    6. Servera kakorna med de färska bären och bärsaften på tallrikar, strö över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben