Kesolåda med bacon

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Brukar göra denna enkla "ugnspannkaka" för att ta med som matlåda till jobbet, snabbt och mycket enkel att göra. Har även varierat innehållet efter smak och vad jag är sugen på just då. Passar utmärkt som mellanmål! Ett alternativ är att byta ut den naturella keson och ersätta den med Keso feta och oliv. Gott med skivad salami till.

Ingredienser

  • 200 gram naturell keso
  • 2 ägg
  • 50 gram bacon
  • salt
  • peppar
  • timjan
  • riven parmasan
  • Instruktioner

    1. 1. Smöra formen och sätt ugnen på 175 grader. 2. Bryn upp bacon och lägg dem på papper för att ta bort det mesta av fettet. 3. Blanda ägg, kryddor och keso i en bunke och strö över bacon. 4. Häll blandningen i formen och strö över den rivna parmasanen. Det går lika bra att använda färdigriven parmasan eller den du köper i bit. 5. Grädda i ugnen cirka 10 minuter eller tills den har fått fin färg. 6. Servera gärna kokta grönsaker eller en god sallad till.
    2. Lätt, gott och nyttigt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben