Kesomousse på LCHF-vis

Serverar: 6 portioner

Tid: 10 minuter

LCHF-mellanmål eller dessert. Påminner om risifrutti men utan varesig ris eller socker. Denna sats innehåller ca 14 gram kolhydrater, det innebär strax under 2,5 gram per portion plus det som kommer från bären som serveras till.

Ingredienser

  • 250 g keso
  • 2 dl grädde
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl grädde
  • Ev 1 msk sötningsmedel
  • Till servering
  • Färska bär eller sockerfri sylt
  • Instruktioner

    Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skölj keson i kallt vatten och låt den rinna av. Vispa grädden 2 dl (inte för lös) med ev sötningsmedel. Värm 1 dl grädde med vaniljpulvret och smält sedan gelatinet i grädden. Låt svalna. Blanda ner den avrunna keson. Blanda sedan ner gelantingrädden i den vispade grädden. Skeda upp i sex portionsformar och ställ kallt att stelna. Serveras med färska bär eller sockerfri sylt.

    Liknande recept

    5
    40 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben