Italiensk köttfärslimpa på LCHF-vis

Serverar: 4 portioner

En underbar rätt som hela familjen kommer att älska!

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 msk torkad oregano eller basilika
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 msk grön pesto
  • 10 svarta oliver, skivade
  • 50 g pinjenötter
  • 500 g cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 50 g rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka vitlöken fint och blanda med färs, ägg, grädde, örter, salt och peppar. Skär mozzarellan i tärningar och blanda med pesto.
    2. Smörj en ugnsfast form med olja och lägg på färsblandningen. Gör ett snitt i färsen och lägg i mozzarellan. Täck över med färs och forma till en limpa. Dela oliver och tryck ner i limpan. Strö på pinjenötter.
    3. Dela tomaterna och skiva rödlöken. Lägg detta runt köttfärslimpan och häll över lite olja. Sätt in i ugnen i ca 40-50 minuter.
    4. Servera köttfärslimpan med rucolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben