God tacopaj på LCHF-vis
Ingredienser
Pajskalet
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
Fyllning
400 gram köttfärs
1 vitlöksklyfta, krossad
Smör till steknining
1 msk tomatpuré
2 msk glutamatfri tacokrydda
½ dl vatten
Halverade körsbärstomater
Skivade lökringar
2 dl riven ost
1 dl grädde
½ dl creme fraiche
Egen tacokrydda
½ tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 225 grader.
Smält smötet i pajformen i ugnen. Vispa hastigt ihop äggstanningen och grädda till torr yta med ordentlig färg. Ta ut och låt formen vila.
- Bryn färsen med vitlök och kryddor i smör. Tillsätt vattnet och låt puttra tills vätskan kokat in. Riv osten och blanda med grädde och creme fraiche. Strö ut köttfärsröran på pajbotten och fördela tomat samt lök på toppen. Häll oströran överst och grädda i 10-15 minuter eller tills ytan ser aptitligt inbjudande ut.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...
En 10-poängare enligt dottern som åt taco shells till sin pajbit.
Detta är taget ur AIRAMS LCHF-bok. Hon har många helt fantastiska recept. rekommenderas varmt.