Tacopaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

God tacopaj på LCHF-vis

Ingredienser

  • Pajskalet
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 msk smör
  • Fyllning
  • 400 gram köttfärs
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • Smör till steknining
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk glutamatfri tacokrydda
  • ½ dl vatten
  • Halverade körsbärstomater
  • Skivade lökringar
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl grädde
  • ½ dl creme fraiche
  • Egen tacokrydda
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225 grader. Smält smötet i pajformen i ugnen. Vispa hastigt ihop äggstanningen och grädda till torr yta med ordentlig färg. Ta ut och låt formen vila.
    2. Bryn färsen med vitlök och kryddor i smör. Tillsätt vattnet och låt puttra tills vätskan kokat in. Riv osten och blanda med grädde och creme fraiche. Strö ut köttfärsröran på pajbotten och fördela tomat samt lök på toppen. Häll oströran överst och grädda i 10-15 minuter eller tills ytan ser aptitligt inbjudande ut.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (2)

    amonazon 9 februari 2009

    En 10-poängare enligt dottern som åt taco shells till sin pajbit.

    labbe52 29 april 2009

    Detta är taget ur AIRAMS LCHF-bok. Hon har många helt fantastiska recept. rekommenderas varmt.

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben