Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
Khichiri är en indisk rätt med basmatiris och någon baljväxt. Här används moong daal, dvs mungbönor. Lussan ki khichiri betyder khichiri med vitlök!
Skölj riset och mungbönorna och låt dem ligga i blöt i ca 15 minuter. Blanda gräslöken med citronjuice och pressa ner vitlöken. Rör ihop och ställ åt ställ åt sidan. Strimla löken. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs lök, nejlikor, kanelstång och kummin. När löken är gyllene, så rör ner yoghurten. Häll på vattnet, koka upp och tillsätt salt, ris och bönor. Låt koka under lock på låg värme i ca 10 minuter tills riset är nästan genomkokt. Gör några hål jämt fördelat i riset med en sked och droppa ner vitlöksröran. Koka allt under lock i ytterligare ca fem minuter tills riset är klart. Låt stå några minuter och dra innan servering.