Serverar: 35-40 portioner
Mörkt muscovadosocker med smak av lakrits och ingefära tillsammans med daim är en given succé. Mycket lättbakade dessutom. Föredrar du kolasmak så tar du ljust muscovadosocker i stället.
Ingredienser
250 g rumstempererat smör
3 dl mörkt muscovadosocker
1 grovhackad dubbeldaim
Ca 6 dl vetemjöl
1 ½ tsk bikarbonat
Instruktioner
- Rör smör och socker, tillsätt hackad daim, mjöl och bikarbonat och arbeta ihop till en deg som inte kladdar.
- Rulla kulor stora som 5-kronor om du vill ha stora kakor, annars gör du dem mindre.
- Lägg dem glest på en bakpappersklädd ugnsplåt, de flyter ut. Tryck till dem med en gaffel.
- Grädda i mitten av ugnen i 175º i 15-18 minuter. Passa dem noga.
Liknande recept
Kommentarer (0)