Kickis daimkakor

Serverar: 35-40 portioner

Mörkt muscovadosocker med smak av lakrits och ingefära tillsammans med daim är en given succé. Mycket lättbakade dessutom. Föredrar du kolasmak så tar du ljust muscovadosocker i stället.

Ingredienser

  • 250 g rumstempererat smör
  • 3 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 grovhackad dubbeldaim
  • Ca 6 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker, tillsätt hackad daim, mjöl och bikarbonat och arbeta ihop till en deg som inte kladdar.
    2. Rulla kulor stora som 5-kronor om du vill ha stora kakor, annars gör du dem mindre.
    3. Lägg dem glest på en bakpappersklädd ugnsplåt, de flyter ut. Tryck till dem med en gaffel.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 175º i 15-18 minuter. Passa dem noga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben