Kikärtsbiffar med krämig svampsås

Serverar: 4 portioner

Fräsiga biffar med en härligt krämig svampsås.

Ingredienser

  • 2 burkar kokta kikärter, á 400 g
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ finhackad rödlök
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 msk ströbröd
  • ½ dl olja
  • Svampsås
  • 250 g svamp, t ex champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl créme fraiche
  • Till servering
  • Ris
  • Morötter
  • Körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Häll av vätskan från kikärterna och mixa dem med en stavmixer. Blanda ner chili, spiskummin, lök och potatismjöl. Mixa. Forma till 8 biffar. Panera dem i ströbröd.
    2. Svampsås: Hacka svampen och stek den i smör. Salta, peppra och häll över créme fraiche. Låt det bli varmt.
    3. Stek biffarna i olja ca 2 minuter per sida. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    4. Servera biffarna med svampsåsen, ris, rivna morötter och körsbärstomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben