De här pannkakorna är en favorit till alla currygrytor.
Ingredienser
1½ dl kikärtsmjöl
3 dl vatten
½ tsk salt
Instruktioner
- Vispa samman ingredienserna till smeten. Låt stå och svälla minst 1 timme. Helt över natten i kyl.
- Hetta upp en tjockbottnad teflonpanna.
Sleva på ordentligt med smör och rapsolja. Låt den blir just nötbrun.
- Vispa smeten och häll ett tunt lager smet i pannan. Låt steka på hög värme några minuter. Dra av pannan och låt steka utanför värmen ett par minuter om det börjar osa bränt.
- Till skillnad från vanliga pannkakor måste den ha stelnat helt och hållet innan du vänder den.
Vänd pannkakan och stek på andra sidan på medelvärme.
- Servera på bums eller bred ut på en plåt och håll varma i ugn.
Stapla inte pannkakorna i en hög för då blir de geggiga.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Intressant och ruggigt enkelt recept, får ta och prova det, nu är bara frågan vart man får tag på kikärtsmjöl.