Kikärtspannkakor

Serverar: 4 portioner

De här pannkakorna är en favorit till alla currygrytor.

Ingredienser

  • 1½ dl kikärtsmjöl
  • 3 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Vispa samman ingredienserna till smeten. Låt stå och svälla minst 1 timme. Helt över natten i kyl.
    2. Hetta upp en tjockbottnad teflonpanna. Sleva på ordentligt med smör och rapsolja. Låt den blir just nötbrun.
    3. Vispa smeten och häll ett tunt lager smet i pannan. Låt steka på hög värme några minuter. Dra av pannan och låt steka utanför värmen ett par minuter om det börjar osa bränt.
    4. Till skillnad från vanliga pannkakor måste den ha stelnat helt och hållet innan du vänder den. Vänd pannkakan och stek på andra sidan på medelvärme.
    5. Servera på bums eller bred ut på en plåt och håll varma i ugn. Stapla inte pannkakorna i en hög för då blir de geggiga.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    redd 26 februari 2009

    Intressant och ruggigt enkelt recept, får ta och prova det, nu är bara frågan vart man får tag på kikärtsmjöl.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben